۱۳۸۹ تیر ۲۹, سه‌شنبه

ملوخیه با مرغ



مواد لازم:
ملوخیه تازه       200 گرم
سیر رنده شده     10 حبه
پودر دانه گشنیز  2 قاشق مرباخوری
صنوبر             کمی
روغن زیتون      1 قاشق غذاخوری
روغن مایع        1 قاشق غذاخوری
مرغ                500 گرم
پیاز                1 عدد
برگ بو            1 عدد
هل                 5 عدد
نمک               بمقدار لازم
فلفل سیاه          بمقدار لازم

طرز تهیه:
ملوخیه را حسابی ریز خرد می کنیم. برای اینکار بهتر است که ملوخیه را با دستگاه ریز کنید چون حالت چسبندگی دارد و با دست براحتی نمی شود. ملوخیه خرد شده + سیر رنده شده + پودر دانه گشنیز + روغن + صنوبر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم و مدام هم می زنیم تا ملوخیه حسابی تفت بخورد. برای اینکار شاید حدود 10 دقیقه طول بکشد.
درون قابلمه دیگری مرغ را با پیاز + برگ بو + هل + نمک + فلفل سیاه مخلوط کرده آب را روی آن می ریزیم تا جایی که روی مرغ را بپوشاند و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و مرغ نرم شود. وقتی مرغ نرم شد آب آنرا صاف کرده و  به ملوخیه سرخ شده اضافه می کنیم. گوشت مرغ را هم از استخوان جدا کرده و آنرا ریش ریش می کنیم و آنرا هم به ملوخیه اضافه می کنیم.
نمک + فلفل سیاه آنرا هم اندازه می کنیم و بمدت نیم ساعت روی حرارت قرار می دهیم تا دم بکشد.
بعد آنرا درون ظرف سرو کشیده و روی آنرا با صنوبر سرخ شده تزیین کنید.
اگر بخواهید از ملوخیه خشک استفاده کنید 1 پیمانه کافی است. البته به ذائقه افراد بستگی دارد که مثلا یکی با ملوخیه زیاد و دیگری با گوشت زیادتر دوست دارد که دومی با ذائقه افراد خانواده ما سازگارتر است. 

این هم عکسی از صنوبر:

۳ نظر:

  1. ملوخیه چیه؟صنوبر از حبوباته؟

    پاسخحذف
  2. ُسلام ... ممنونم از پیامتون.
    این هم توضیحی در مورد ملوخیه: لطغا کلیک کنین

    صنوبر هم تخم خوراکى کاج هست.

    پاسخحذف
  3. ممنون يعني همون khorayخودمون؟

    پاسخحذف