۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۶, پنجشنبه

دلمه برگ مو




مواد لازم:
برگ مو             1 شیشه
گوشت چرخ کرده   300 گرم
پیاز                  2 عدد
برنج                 2 پیمانه و ربع
سبزی دلمه          1 پیمانه
نمک                 بمقدار لازم
فلفل                  بمقدار لازم
زردچوبه             بمقدار لازم
رب گوجه فرنگی    2 قاشق غذاخوری
آب                    3 پیمانه
لیمو                  2 عدد
طرز تهیه:
پیاز را بصورت خلالی تکه می کنیم. روغن اضافه کرده و روی حرارت می گذاریم تا پیاز طلایی رنگ شود. زردچوبه را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم ولی نه زیاد چون تلخ می شود.سپس گوشت را اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم تا هم  مخلوط  شود و هم گوشتها از هم باز شود. می گذاریم آب گوشت تمام شود و گوشت کمی تفت بخورد. نمک+ فلفل سیاه + سبزی دلمه را اضافه می کنیم.
سبزی دلمه مخلوطی از  تره + جعفری + نعناع + شوید + ترخون و پیازچه می باشد.آنها را تمیز شسته و ریز خرد کرده و آن را هم به گوشت اضافه می کنیم تا کمی تفت بخورد. كمی آب لیمو هم اضافه کرده سپس برنج را که حدود 2 ساعت با آب گرم خیسانده بودیم را به این مواد اضافه می کنیم.
حالا نوبت به پیچاندن برگها است.
ابتدا برگها را یکی یکی با دقت می شوییم. چوب ته برگ موها را می گیریم .سپس برگها را باز کرده ... برگ مو را باید طوری پیچید که قسمت پشت برگ مو که رنگش کدرتر است به طرف بالا باشد و مواد را روی آن می ریزیم و قسمت جلوی برگ موکه براق وسبز رنگ است به طرف پایین است. ضمنا نباید بیش از اندازه مواد لای برگ مو ریخت زیرا پس از پختن برنج پف می کند و مواد زیاد میشود در نتیجه برگ پاره میشود . حدود دو الی 3 قاشق مربا خوری در هر برگ کافیست البته به نسبت بزرگی و کوچکی برگ ها فرق میکند . 


 کمی از مواد دلمه وسط  برگ مو می ریزیم و اطراف برگ را روی هم می گذاریم و دلمه را محکم می پیچیم. البته بایه دقت کرد که دلمه ها کوچک وظریف پیچیده شوند...










همه دلمه ها را به همین صورت می پیچیم.



 دوالی  سه قاشق روغن درون قابلمه می ریزیم و دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می چینیم یا هم می توانیم از اسلایس سیب زمینی استفاده کنیم. سپس دلمه های پر شده را نزدیک هم و بدون هیچ فاصله در ظرف روی برگها یا سیب زمینی می چینیم.
آب داغ + آبلیمو + رب گوجه فرنگی + کمی نمک را با هم مخلوط کرده و روی برگ موها می ریزیم. بهتر است که یک بشقاب چینی کوچکتر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار دهیم تا سنگینی آن مانع از باز شدن و به هم ریختن دلمه ها هنگام پختن شود. سر ظرف را می بندیم وقتی دلمه ها بجوش آمد شعله پخش کن گذاشته حرارت را کم کرده و روی حرارت ملایم بمدت 1 ساعت ونیم می گذاریم تا دلمه ها حسابی پخته شود.





اگر آب درون قابلمه تمام شد و دلمه هنوزنپخته است می توان کمی آب گرم اضافه کرد.
اگر برگها کوچک است را می توانیم دوتا دوتا روی هم بگذاریم بطوریکه شکاف برگها گرفته شود.
می شود به این مایع در حدود یک پیمانه لپه پخته شده هم اضافه کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر