۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۶, پنجشنبه

کلم پلو شیرازی




مواد لازم:
کلم برگ              نصف یک عدد  ( 3 پیمانه)
پیاز                  2 عدد
گوشت چرخ کرده    500 گرم
سیر                 1 عدد کوچک
نمک                 بمیزان لازم
فلفل سیاه            بمیزان لازم
ریحان خشک        2 قاشق غذاخوری
دارچین              1 قاشق مرباخوری
ادویه کاری          1 قاشق چایخوری
برنج                 3 پیمانه


طرز تهیه:
پیاز را رنده می کنیم... آب آنرا دور ریخته و خود پیاز را با گوشت چرخ کرده + نمک + فلفل سیاه + ادویه + سیر رنده شده مخلوط کرده... .حسابی با دست ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند . بعد با دست کوفته های کوچکی درست کرده و درون روغن کمی سرخ می کنیم. همه گوشتهای قلقلی که سرخ شدند درون ظرفی ریخته و کنار می گذاریم.
پیاز را بصورت نگینی خرد می کنیم. با کمی روغن می گذاریم تا تفت بخورد. کمی که طلایی شد سیر رنده شده را اضافه کرده و بعد هم زردچوبه را اضافه می کنیم. کلم هارا هم که خیلی ریز خرد کرده ایم را هم اضافه می کنیم.می گذاریم کمی تفت بخورد سپس نمک + فلفل سیاه + ریحان را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. همه مواد رو میگذاریم سرخ شود مواد نباید زیاد سرخ شده و خشک شود فقط در حدی که تفت بخورد و نرم شود بعد حرارت را خاموش می کنیم.
برنج را جداگانه آبکش می کنیم. ته قابلمه را کمی روغن میریزیم یک تکه نان نازک ته قابلمه میگذاریم. ابتدا کمی برنج ریخته روی آنرا کلم و روی کلم را کوفته قلقلی می ریزیم دوباره برنج سپس کلم و دوباره کوفته قلقلی می ریزیم و همینطور ادامه می دهیم تا همه مواد تمام شود. در آخر روی برنج را پودر دارچین می ریزیم .
اگر بخواهیم برنج را روی گاز دم کنیم شعله پخش کن میگذاریم حرارت را کم میکنیم اجازه میدهیم یک ساعت یا یک ساعت و نیم این برنج پخته شود.

نکته:
برای ته دیگ بجای نان می توان از برگ کلم هم استفاده کنیم.
بجای ریحان می توان از مخلوط ریحان + ترخون + شوید خشک استفاده کرد. که البته کلم پلو با سبزی خشک خوشمزه تر می شود.
بجای کوفته های ریزمی توان از گوشت قیمه سرخ شده استفاده کرد.
بجای کلم برگ یا همان کلم پیچ می توان از کلم قمری(کلم سنگی) استفاده کرد آنرا شسته و پوست گرفته و بصورت نگینی خرد می کنیم.

۲ نظر:

  1. اکر از لیمو خشک هم استفاده کنیم عالی میشه البته گردلیموی قهوه ای نه سیاهش

    پاسخحذف