۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۶, پنجشنبه

اس فرمتو چغندر (Sformato Di bietola)


اس فرمتو هم  نوعی دیگر از غذاهای ایتالیایی است که مواد تشکیل دهنده اصلی آن عبارتند از : سس بشامل ، تخم مرغ ، پنیر رنده شده پارمزان و سبزیجات به انتخاب شما. غذایی سبک و سالم و متعادل از نظر رژیم غذایی.....
اس فرمتو در زبان ایتالیایی به معنای کیکه. در اینجا من از کلمه کیک استفاده نکردم و خود اس فرمتو را نوشتم چون اگر بخوام ازکلمه کیک استفاده کنم که اسم غذا میشه کیک چغندر !!!!!!  و اول از همه خودم از این غذا بدم میاد و نمیخوام درست کنم چه برسه به بقیه :(
ولی نه حتما امتحان کنید خوشمزست.....

مواد لازم:
برگ چغندر      600 گرم
پیاز              2 عدد
سیر              3 حبه
روغن            3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ         2 عدد
پنیر پارمزان    3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری    2 قاشق غذاخوری
نمک             بمقدار لازم 
فلفل              بمقدار لازم


مواد لازم برای سس بشامل:
شیر           2 پیمانه (نیم لیتر)
آرد            یک سوم پیمانه (3 قاشق غذاخوری)
کره           50 گرم
جوز هندی    ربع یک عدد
نمک          بمقدار لازم
فلفل           بمقدار لازم

طرز تهیه:
برگ چغندرها را تمیز شسته و آنها را به اندازه های بزرگ تکه می کنیم. آنها را درون دستگاه بخارپز ریخته و بمدت 25 دقیقه می گذاریم تا نرم شود.



(بجای دستگاه می توانید از یک قابلمه با یک آبکش استفاده کنید. به اینصورت که قابلمه را پر از آب کنید وقتی بجوش آمد یک آبکش را روی آن قرار داده و درون آبکش را برگ چغندرها بریزید سر آبکش را بپوشانید با بخاری که از آب متصاعد می شود برگ چغندرها پخته و نرم می شود.)
وقتی پخته شد آنها را درون ظرفی ریخته و با دست یا گوشت کوب آن را نرم می کنیم.
درون ظرف دیگری کمی روغن یا کره ریخته.... پیاز ریز خرد شده + سیر رنده شده را اضافه می کنیم. کمی که طلایی شد چغندرهای نرم شده را اضافه می کنیم و با قاشق حسابی مخلوط می کنیم. نمک + فلفل سیاه را هم اضافه می کنیم. اگر دوست داشتید از پودر فلفل تند استفاده کنید در این مرحله اضافه کنید. مواد که با هم مخلوط شدند حرارت را خاموش کرده و می گذاریم کمی سرد شود.
تخم مرغ ها را با چنگال می زنیم و آنرا به مواد اضافه می کنیم. پنیر پارمزان را هم اضافه کرده وسپس سس بشامل را هم اضافه می کنیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم تا مزه دارشود.
قالب فر را چرب می کنیم. اطراف و ته قالب را آرد سوخاری می پاشیم بعد مواد آماده شده را درون آن ریخته ...روی آنرا دوباره آرد سوخاری می پاشیم و درون فر از قبل گرم شده با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت می گذاریم. بعد که آماده شد از فر بیرون آورده می گذاریم سرد شود وسپس آنرا از قالب جدا می کنیم.











سس بشامل:
کره را درون ظرف ریخته و روی حرارت قرار می دهیم... آرد را اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا خامی آرد گرفته شود و آرد کمی سرخ شود. شیر را به تدریج اضافه می کنیم و با قاشق حسابی هم می زنیم تا اگر گلوله شد از هم باز شود. می گذاریم سس بجوش آید و کمی غلیظ شود. نمک + فلفل + جوز هندی را اضافه کرده و حرارت را خاموش می کنیم.

می توان از مخلوط  ماست + نمک + نعناع خشک برای تزیین این غذا استفاده کرد.(البته این قسمت اختراع بنده می باشد)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر