۱۳۸۹ خرداد ۲۳, یکشنبه

بریانی گوشت



مواد لازم:
گوشت              نیم کیلو
پیاز                3 عدد
سیر                2 حبه بزرگ
برگ بو            1 عدد
زردچوبه            مقداری
نمک                بمقدار لازم
فلفل                 بمقدار لازم
آب                  1 لیتر
نخود پخته          نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
کشمش             2 قاشق غذاخوری
ادویه بریانی        مقداری
لیمو                1 عدد کوچک
زعفران آب کرده   مقداری
برنج               2 پیمانه و نیم

 طرز تهیه:
گوشت +  1 عدد پیاز + سیر + برگ بو + زردچوبه + نمک + فلفل سیاه + آب را درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار می دهیم. بجوش که آمد حرارت را کم کرده و می گذاریم تا گوشت نرم شود و آب کمی باقی بماند. 
2 عدد پیازباقیمانده را خلالی خرد کرده با کمی روغن روی حرارت می گذاریم تا طلایی شود. زردچوبه + رب گوجه را هم اضافه می کنیم. کمی که سرخ شد کشمش +  نخود پخته شده اضافه کرده و همینطور روی حرارت می گذاریم تا تفت بخورد.  گوشت پخته شده + ادویه بریانی را هم اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم. آب یک عدد لیمو را هم می گیریم و اضافه می کنیم. در این مرحله حرارت را خاموش می کنیم.
برنج را جداگانه آبکش می کنیم. درون یک قابلمه کمی روغن می ریزیم...ته دیگ مورد نظر را می گذاریم. من برای این نوع غذا از سیب زمینی استفاده کرده ام. یک لایه از برنج ریخته و روی آنرا یک لایه از مواد می ریزیم و همینطور ادامه می دهیم تا همه برنج و گوشتها تمام شود. ولی توجه داشته باشید که لایه آخر برنج باشد. کمی از آب گوشت که باقیمانده بود را روی برنج می دهیم.
شعله پخش کن گذاشته و روی حرارت ملایم بمدت 1 ساعت می گذاریم تا برنج دم بکشد.
بعد می گذاریم کمی از بخارهای برنج خالی شود سپس با یک قاشق به آرامی آنرا با هم مخلوط کرده سپس درون ظرف سرو ریخته و با زعفران آنرا تزیین می کنیم.
" ادویه بریانی شامل دارچین  هل  زیره سبز  برگ مو  میخک  و فلفل سیاه است که بصورت کامل و پودر نشده استفاده می شود. "


  

۳ نظر:

  1. اکه ادویهشو داشتم حتما امروز درست می کردم ممنون و خدا قوت

    پاسخحذف
  2. bahbah mikham emroz dorost konam

    پاسخحذف
  3. dorestesh kardam kheili khoshmaze shod mamnon

    پاسخحذف