۱۳۸۹ خرداد ۲۵, سه‌شنبه

تورتیلنی ( Tortelloni)


اینم یکی دیگه از اون غذاهایی است که با دوست بسیار عزیزم ( Piera) درست کردیم.
یک توضیح هم در مورد تورتیلنی: تورتیلنی پاستاهای پرشده هستند که اغلب با پنیر ریکوتا و برگهای سبزیجات مثل اسفناج یا برگ چغندر پر می شود. تورتیلینی معمولا با سس بلونز یا کره گرم شده با ساج خورده می شود.
درست کردنش کمی وقت گیره ولی سخت نیست..... 
امیدوارم خوشتون بیاد......
.
مواد لازم برای خمیر:
آرد          500 گرم
تخم مرغ    5 عدد
نمک         مقداری

مواد لازم برای داخل خمیر:
برگ چغندر     600 گرم
پنیر ریکوتا     2 بسته (حدودا  800 گرم)
تخم مرغ        1 عدد
پنیر پارمزان   3 قاشق غذاخوری
زعتر            1  قاشق غذاخوری
جوز هندی      نصف یک عدد
نمک             بمقدار لازم
فلفل سیاه       بمقدار لازم

طرز تهیه:
آرد را روی میز ریخته وسط آنرا گود می کنیم و تخم مرغ ها را درون آن گودی می ریزیم. کمی نمک اضافه کرده..
بعد با چنگال آرد و تخم مرغ را کم کم مخلوط می کنیم .و وقتی مخلوط شدند با دست ورز می دهیم. سپس روی خمیر را پوشانده و بمدت نیم ساعت آنرا درون یخچال می گذاریم. (می توانید از دستگاه آشپزخانه برای هم زدن استفاده کنید.)



البته اگر تخم مرغ زیادی را دوست ندارید می توانید 1 یا 2 عدد از تخم مرغ ها راحذف کنید و بجای آن از مقدار کمی آب استفاده کنید.
میزان آرد هم به بزرگی و کوچکی تخم مرغ بستگی دارد ....آرد را تا اندازه ای اضافه می کنیم که خمیر سفت شده و بدست نچسبد. مثلا من برای این مقدار از 5 عدد تخم مرغ کوچک + 450 گرم آرد استفاده کرده ام. ولی در دستورالعمل اصلی ایتالیایی به ازای هر 100 گرم آرد از یک عدد تخم مرغ استفاده می شود.

موقعی که خمیر در حال استراحت است مواد بین آنرا آماده می کنیم.
ابتدا  برگ چغندرها را تمیز شسته و آنها را تکه بزرگ می کنیم وبمدت 20 دقیقه بخار پز کرده تا نرم شود. سپس آنرا می گذاریم تا کمی سرد شود. بعد که سرد شد آنرا درون غذاساز ریخته... نمک + فلفل + جوز هندی رنده شده را اضافه کرده و دستگاه را روشن می کنیم. بعد پنیر ریکوتا  را کم کم اضافه کرده تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند.


سپس پنیر پارمزان + تخم مرغ را هم اضافه می کنیم تا آنها هم با بقیه مواد  خوب مخلوط شود.


مواد بین خمیر آماده است...آنرا کنار می گذاریم و به طرف خمیر می رویم تا آنها را آماده کنیم.

بعد از گذشت مدت استراحت خمیر آنرا به چند قسمت حدودا 10 قسمت تقسسیم می کنیم. هر قسمت را جداگانه درون دستگاه پاستا ساز ( Pasta Machine) می گذاریم. ابتدا از شماره 1 شروع کرده و هر بار یک شماره را جلو می بریم تا اینکه به شماره 6 برسیم. تا شماره 6 نازکی خمیر خوب است. روی میز کار را آرد می پاشیم و خمیر نازک شده را روی آن قرار می دهیم. روی خمیر را آرد نمی پاشیم چون وقتی می خواهیم دو تکه از خمیر را بهم بچسبانیم حالت چسبندگی داشته باشد.
روی خمیر را با فاصله مخلوط چغندر و پنیر میریزیم.


تکه دیگر خمیر را که مثل روش اول آماده کرده بودیم را روی آن می گذاریم و با انگشتان دست آنها را بهم فشار می دهیم تا اینکه هیچ هوایی بین آنها نباشد و بعد با پیتزا تکه کن دندانه دار آنها را بصورت مربع تکه می کنیم.



اگر پهنای خمیر زیاد باشد مخلوط را در کناره آن می گذاریم و خمیر را دولا می کنیم.
روی میز کار را آرد می پاشیم و خمیرهای آماده شده را روی آن می گذاریم و دوباره روی آنرا آرد می پاشیم.


درون قابلمه ای آب ریخته روی حرارت می گذاریم تا بجوش آید وقتی بجوش آمد کمی نمک را اضافه کرده و خمیرهای آماده شده را درون آب جوش می ریزیم تا پخته شود. البته باید سعی کنیم یکی یکی بریزیم تا بهم نچسبد. ابتدا یکی می ریزیم وقتی آب بجوش آمد یکی دیگر و وقتی دوباره بجوش آمد یکی دیگر و همینطور ادامه می دهیم ولی نه برای همه آنها بلکه حدود 7 عدد کافی است. حدود 3 الی 4 دقیقه صبر می کنیم تا پخته شود. و بعد آنها را از آب جوش خارج می کنیم و درون ظرف می گذاریم.




تورتیلنی آماده شده را درون ظرف سرو می ریزیم و روی آنرا سس بلونز ریخته و نوش جان کنید.
بجای این سس می توانید از سس دیگری استفاده کنید: کره را درون ماهی تابه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم. کمی که گرم شد ساج( مریم گلی) تکه شده + سیر رنده شده را اضافه کرده آنها را با قاشق مدام هم می زنیم تا مزه تمام آنها با هم مخلوط شود سپس آنرا روی خمیر می دهیم.  

*اگر از مواد داخل خمیر زیاد آمد می توانید آنرا در فریزر نگهداری کرده و برای مصرف بعدی استفاده کنید.*

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر