۱۳۸۹ فروردین ۲۹, یکشنبه

سمبوسه




مواد لازم:
نان سمبوسه            1 بسته
گوشت چرخ کرده       250 گرم
سیب زمینی پخته شده  4 عدد متوسط
گشنیز خرد شده         مقداری
فلفل دلمه ای            1 عدد کوچک
پیاز                     2 عدد بزرگ
نمک                     بمقدار لازم
فلفل سیاه                بمقدار لازم
فلفل تند                 1 عدد
ادویه کاری             1 قاشق چایخوری
زردچوبه                مقداری


طرز تهیه:
پیاز را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا سرخ شود.وقتی پیاز حسابی تفت گرفت و طلایی شد سه چهارم آنرا از قابلمه بیرون آورده و درون ظرف دیگری می ریزیم. به باقیمانده پیاز کمی زردچوبه اضافه کرده و سپس گوشت را اضافه می کنیم. با قاشق حسابی هم می زنیم تا گوشت از هم باز شود. اجازه می دهیم آب گوشت تمام شود و گوشت سرخ شود. نمک + فلفل سیاه + فلفل تند اضافه کرده و حرارت را خاموش می کنیم.
سیب زمینی ها را هم با مقداری آب روی حرارت قرار داده تا پخته شود. پخته که شد می گذاریم سرد شود. آنرا پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. فلفل دلمه ای را هم نگینی خرد می کنیم.
گوشت + سیب زمینی + گشنیز + فلفل دلمه ای را با هم مخلوط کرده... نمک آنرا اندازه کرده و اگر کم بود اضافه می کنیم.... مواد سمبوسه آماده است.
چسب آرد: 1 قاشق سوپخوری آرد را با یک فنجان آب روی حرارت قرار می دهیم ومرتب هم می زنیم... وقتی جوشید و کمی کلفت شد حرارت را خاموش کرده و می گذاریم سرد شود.



نان سمبوسه را روی میز کار قرار داده... در گوشه سمت راست بالا به اندازه 1 ق غ مواد سمبوسه می ریزیم.آنرا به صورت مثلث تا می کنیم و همینطور ادامه می دهیم . به آخر که رسیدیم با برس کمی چسب آرد می کشیم... در گوشه راست سمت پایین یک مثلث کوچک جدا می کنیم تا موقع تا کردن با مشکل مواجه نشویم ...تکه ای که باقیمانده را بین لایه بالایی قرار می دهیم .
(همانطور که در شکل می بینید من در قسمت لایه بالایی کمی گوشت گذاشته ام که بهتر معلوم شود)













ویا هم می توانید این مستطیل کوچک باقیمانده را کلا جدا کنید. نترسید موقع سرخ شدن باز نمی شود. چون شما با چسب آرد آنها را به هم چسبانده اید.



همه سمبوسه ها را به همین صورت آماده می کنیم. وبعد آنها را در روغن داغ سرخ می کنیم.

موقع آماده کردن سمبوسه ها سعی کنید کم کم نان ها را از پاکت بیرون آورده و سپس از مواد پر کنید در غیر اینصورت نان ها خشک می شود و برای تا کردن با مشکل مواجه می شوید.
می توان بعد از آماده کردن سمبوسه ها آنها را فریز کرد و روز بعد حدود نیم ساعت قبل از فریزر بیرون آورده و درون روغن سرخ کنید.
با این مقدار مواد حدود 45 سمبوسه آماده می شود.

۲ نظر:

  1. mamnoon maloome kheily zahmat keshidin akhe kheili basalighe kar shode aksash ham jalebe mazash ke hatman alie

    پاسخحذف
  2. khahesh mishavad ... ma jaye shoma khordim o khaili ham khoshmazzeh bood !

    پاسخحذف