اسم اصلی این غذا به ایتالیایی (Branzino al sale) می باشد. این غذا را هم با کمک و راهنمایی یکی از دوستان ایتالیایی (Piera) درست کردیم.
مواد لازم:
نمک درشت یک و نیم کیلو
ماهی 1 عدد (تقریبا 850 گرم)
رزماری تازه 1 شاخه کوچک
مریم گلی (sage) تازه 4 برگ
لیمو یک تکه کوچک
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه مقداری
چای داغ 1 فنجان
طرز تهیه:
شکم ماهی را خالی کرده ولی باله و دم و سر ماهی وحتی پولکهای ماهی را درسته نگه می داریم.سپس آنرا تمیز می شوییم.
قالب مستطیل شکلی را انتخاب کرده... کف قالب رابه قطر 1 سانت نمک می ریزیم. روی نمک راکمی چای داغ (سبز یا قرمز فرقی ندارد) ریخته و مرطوب می کنیم.
ماهی را روی آن قرار داده ... داخل شکم ماهی را رزماری + مریم گلی + لیمو + فلفل سیاه +روغن زیتون می ریزیم.
نگران شور شدن ماهی نباشید. برای اینکه نمک زیادی جذب ماهی نمی شود بلکه آنرا خوشمزه تر می کند.
روی ماهی را دوباره نمک ریخته.... توجه داشته باشید که نمک روی ماهی را کاملا بپوشاند و شبیه یک تپه شود. روی آنرا دوباره چای ریخته و با دست کمی فشار می دهیم تا ماهی و نمک کمی با هم فشرده شود.
سینی را درون فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه سانتیگراد بمدت 30 دقیقه می گذاریم. بعد از گذشت نیم ساعت نمک روی ماهی را با قاشق یا دست چک کنید اگر نمک سخت شده بود ماهی ما آماده است.مواظب باشید دستتان را نسوزانید.
بعد آنرا از فر بیرون آورده و با یک کارد نمک های روی ماهی را جدا می کنیم.آنرا درون سینی سرو می گذاریم.
موقع سرو غذا پوست ماهی و استخوان های پهلوی ماهی را با چاقو پهن جدا کرده .... سس مخصوص را روی آن ریخته و میل کنید.
طرز تهیه سس(salsa vinagreta):
روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری + ریحان تازه 3 برگ بزرگ + آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری + نمک + فلفل سیاه را درون مخلوط کن ریخته و مخلوط می کنیم.
این شور نمیشه؟با این همه نمک.فشارمون بالا نره
پاسخحذفنه نگران نباشید....اصلا شور نمیشه...
پاسخحذفالبته یه چیز رو فراموش نکنید : حتما از نمک درشت استفاده کنید.
یه چیز دیگه هم اینه که اگه شوری چیزی باشه تو پوستشه و پوست ماهی رو هم بعد از پخت میندازیم دور.