۱۳۸۸ اسفند ۱۷, دوشنبه

قورمه سبزی



قورمه سبزی از غذاهای معروف سنتی ایران است که به دلیل داشتن مواد مقوی و پروتئین‌دار از جمله لوبیا و گوشت از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.


مواد لازم:
گوشت            500 گرم
لوبیاچیتی        1 لیوان
لیموعمانی        3 عددبزرگ
نمک              بمیزان لازم
فلفل               بمیزان لازم
زردچوبه          بمیزان لازم
سبزی قورمه     نصف یک پاکت(50 گرم)

طرز تهیه:
لوبیا را بمدت یک شبانه روز یا 6 ساعت خیس کرده  سپس آب آنرا عوض کرده و آنرا درون قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا بپزد.
در قابلمه دیگری پیاز را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا تفت بخورد. کمی که طلایی شد گوشت تکه شده را اضافه کرده و می گذاریم گوشت حسابی تفت بخورد. اگر از سبزی خشک استفاده می کنید حدود 1الی 2 ساعت قبل از پخت خیس کنید و سپس در این مرحله به غذا اضافه می کنیم. می گذاریم سبزی هم کمی تفت بخورد و آب آن کشیده شود....(اگر از سبزی تازه استفاده می کنید آنرا حسابی ریز کرده و سپس آنرا درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت قرار دهید. آب سبزی که کشیده شد کمی روغن اضافه کرده و بگذارید حسابی تفت بخورد سپس به غذا اضافه کنید.)
بعد از اینکه سبزی سرخ شد آب جوش را اضافه کرده وروی حرارت ملایم می گذاریم تا گوشت پخته شود. در ضمن لیمو عمانی هم با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه می کنیم. وقتی گوشت پخته شد نمک + فلفل سیاه + لوبیا پخته شده را اضافه کرده و حدود 20 دقیقه دیگر روی حرارت قرار می دهیم تا خورش حسابی جا بیفتد.

50 گرم سبزی خشک مساوی با 1 کیلوگرم سبزی تازه است....
سبزی قورمه سبزی شامل جعفری 400 گرم - تره 350 گرم- شنبلیله 150 گرم وگشنیز حدود 100 گرم است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر