۱۳۸۸ اسفند ۱۳, پنجشنبه

مقلوبه مرغ با بادنجان



مقلوبه غذایی مشهور در سرزمین شام است مخصوصا در اردن وفلسطین و سوریه....که عبارت است از برنج همراه باسبزیجات سرخ شده و گوشت یا مرغ....که برای سبزیجات معمولا بادنجان و گل کلم سرخ شده استفاده می شود و گاهی وقتها هم از سیب زمینی و هویج استفاده می شود.

مواد لازم:
مرغ        750 گرم
بادنجان    5 عدد
برنج       3 پیمانه
آب مرغ   3 و نیم  پیمانه
نمک       بمیزان لازم
فلفل        بمیزان لازم
دارچین    1 قاشق چایخوری
هل         4 عدد
برگ بو    2 عدد
پیاز        1 عدد
سیر        3 حبه
طرزتهیه:
برنج را 3 ساعت قبل از درست کردن با آب خیس کنید.
بادنجان ها را از طول به قطر 1 سانت تکه می کنیم. نمک زده و بمدت 1 ساعت می گذاریم.
بعد از گذشت 1 ساعت آنها را تمیزشسته و درون روغن سرخ می کنیم. بعد آنها را روی دستمال آشپزخانه قرار می دهیم تا روغن اضافی آن برود.
مرغ را تمیز شسته و قطعه می کنیم. آنها را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم. وقتی بجوش آمد اجازه می دهیم 2 دقیقه بجوشد. بعد آن را درون صافی ریخته و آبهای اضافی را بیرون می ریزیم.این کار را به این خاطر انجام می دهیم که بوی زحم مرغ از بین برود و دیگر اینکه اگر هورمون زیادی به مرغ بیچاره زده اند هم بیرون بریزیم. مرغ را دوباره درون همان قابلمه می ریزیم...آب را اضافه می کنیم. بطوری که روی مرغ را کامل بگیرد.بعد هم نمک + فلفل سیاه + دارچین + برگ بو + پیاز نصف شده + سیر+ هل اضافه می کنیم  و می گذاریم با حرارت ملایم بجوشد. وقتی مرغها نرم شدند آنها را بیرون آورده و درون ظرف دیگری می ریزیم استخوان های مرغ را جداکرده و گوشت آنرا را تکه تکه متوسط می کنیم...
آب مرغ را هم صاف کرده و کنار می گذاریم.
درون یک قابلمه تمیز ابتدا کمی روغن ریخته....کمی برنج می ریزیم... روی برنج ابتدا مرغ و روی مرغ را بادنجان سرخ شده قرارمی دهیم. دوباره برنج بعد مرغ و بعد بادنجان و همانطور ادامه می دهیم ....بعد با کف دست کمی آن را فشار می دهیم....
روی آن را 3 و نیم پیمانه آب مرغ صاف شده می ریزیم وروی حرارت می گذاریم تا آبش کشیده شود... آبش که کشیده شد شعله راكم كرده وبرنج را به مدت 45 دقیقه روی حرارت قرار می دهیم تا دم بکشد.




۱ نظر: